basic C interview programs

Here is the list of frequently asked basic C interview programs.


1. Write a program to find an element in array using linear search

Solution: Linear search in C


2. Write a simple program to find even odd number in C

Solution: Even odd program in C


3. Write a simple program to reverse a number in C

Solution: C program to reverse a number


4. Write a simple C Program to Count Number of Digits in an Integer

Solution: C program to count number of digits in C


5. Write a simple C Program to check if String is palindrome

Solution: C program to check if string is palindore


6. Write a simple C Program to copy a String without using strcpy function

Solution: C program to copy String without strcpy


7. Write a simple C Program to compare two Strings without using strcmp function

Solution: C program to compare two String without strcmp


8. Write a simple C Program to reverse String without using strrev function

Solution: C program to reverse String without using strrev strcmp


9. Write a simple C Program to find length of String without using strlen function

Solution: C program to find length of String without using strlen function


10. Write a simple C Program to concat two strings without using strcat function

Solution: C program to concat two strings without using strcat function


11. Write a simple C Program to find maximum of 3 numbers

Solution: C program to find maximum of three numbers


12. Write a simple C Program to print odd numbers between 1 to 100

Solution: C program to print odd numbers between 1 to 100


13. Write a simple C Program to reverse each letter in a word

Solution: C program to reverse each word


14. Write a simple C Program to reverse each letter in a word

Solution: C program to reverse each word


15. Write a simple C Program to convert temperature from degree to fahrenheit

Solution: C program to convert temperature from degree to fahrenheit


16. Write a simple C Program to find perfect number

Solution: C program to find perfect number


17. Write a simple C Program to find length of string with pointers

Solution: C Program to find length of string with pointers


18. Write a simple C Program to swap two numbers without using temporary variable

Solution: C program to swap two numbers without using temporary variable


19. Write a simple C Program to find out whether a given year is a leap year or not

Solution: C program to find out whether a given year is a leap year or not


20. Write a simple C program to reverse an array

Solution: C program to reverse an array


21. Write a C Program to Search an element in Array

Solution: C Program to Search an element in Array


22. Write a C Program to delete an element from the specified location from Array

Solution: C Program to Search an element in Array


23. Write a C program to find smallest number in an array

Solution: C program to find smallest number in an array


24. Write a C program to find largest number in an array

Solution: C program to find largest number in an array


25. Write a C program to delete duplicate elements from an array

Solution: C program to delete duplicate elements from an array


25. Write a C program to delete duplicate elements from an array

Solution: C program to delete duplicate elements from an array


26. Write a c program to print even numbers between 1 to 100

Solution: c program to print even numbers between 1 to 100

That’s all about basic C interview programs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *